מְאַפְיֵין מיוחד של האוכלוסייה היהודית בכפר סבא (כמו במדינת ישראל כולה) הוא שרוב היהודים שֶחיים בה הם עולים או צֶאֱצָאִים של עולים, כלומר בנים או בנות של עולים או נְכָדים שלהם או נִינִים שלהם.
העולים הגיעו לכפר סבא בגַלים. כלומר, מדֵי כמה שנים הגיעו קבוצות של אנשים מארצות שונות בעולם.
לעולים החדשים השנים הראשונות בארץ הן שנים קשות, ובעיקר קשה להם ללמוד את השפה העברית, למצוא מְקום מגורים ולהיקלט בעבודה. יש להם עוד קשיים: הם מתגעגעים לביתם הקודם, אין להם כאן הרבה חברים, והם לא מתמצאים בסביבה.
העלייה לכפר סבא בשנים הראשונות למדינה
עם קום המדינה נפתחו שַׁעֲרֵי הארץ, ויהודים מכל רחבי העולם נָהֲרוּ אל מדינת ישראל הצעירה. עולים רבים הגיעו גם למושבה כפר סבא; אוכלוסיית המושבה גדלה מאוד בשנים הראשונות אחרי שנגמרה מלחמת העצמאות, בעיקר בזכות העולים, שהגיעו מאירופה, מצפון אפריקה וממקומות אחרים.
העולים החדשים שהגיעו היו זקוקים לדירות לגור בהן. לצורך כך הוקמו שכונות -שיכון קפלן ושיכון עלייה. באותו זמן לא היה למדינה כסף רב להשקיע בבניינים מפוארים, והבנייה הייתה פשוטה וזולה.
העלייה לפני 20 שנה
לפני כ- 20 שנה, בשנת 1989, הֵחל גל עלייה גדול נוסף לישראל, בעיקר מברית המועצות לשעבר. גם כפר סבא קלטה עולים חדשים בתקופה זו.
משנות התשעים ועד היום הגיעו לכפר סבא כ- 13,000 עולים, רובם מברית המועצות לשעבר; קבוצות אחרות של עולים הגיעו מאתיופיה ומדרום אמריקה, ועוד מאות אחדות של עולים באו לישראל מקווקז, מצרפת מארצות הברית ומקנדה.
העולים שהגיעו מהארצות האלה לכפר סבא השתלבו בחיי העיר ועוסקים במגוון של מקצועות. העירייה מקיימת פעילויות שונות כדי לסייע לעולים החדשים להשתלב בחיים בעיר. הם לומדים עברית ועוד מקצועות. במתנ"סים ובמועדוני הנוער בשכונות השונות מתקיימים חוגים לעולים – למבוגרים, לבני נוער ולילדים.
אחת לשנה חוגגת כפר סבא את "יום העולה"; במרכז התרבות של העיר, קריית ספיר, מתקיים יריד ססגוני שבמהלכו מופיעים בפני הקהל אמנים שונים בשירה, בנגינה ובמחול. אוּמנים מציגים לראווה את עבודותיהם – עבודות קדרות, אריגה, צורפות ותכשיטנות ועוד.
התמונות באדיבות ארכיון עיריית כפר סבא.